KANDIDNO ČREVESJE
Razraščanje kandide v telesu pogosto ostane spregledano, težave pa posledično postajajo vedno hujše.
Kandida je glivica, ki je naravno prisotna v človeškem črevesju. Kadar je vaša mikrobiota zdrava, imunski sistem močan in vaša prehrana urejena, takrat je razmerje med bakterijami in glivicami v prebavnem traktu 10:1. A težave nastopijo čim se zaradi antibiotikov, padca imunskega sistema in napačne prehrane vaš metabolizem podre. Takrat kandida dobi odlično priložnost, da se začne nekontrolirano razraščati.
OPOZORILNI ZNAKI RAZRAŠČANJA KANDIDE
Pogosti glavoboli
Težave z nespečnostjo
Glivične okužbe (glivice na nohtih, vneti intimni predeli)
Napihnjenost in vetrovi
Pogosto menjavanje razpoloženja
Težave pri izgubi odvečne teže
Boleč trebuh po vsakem obroku
Kronična utrujenost
Slab zadah
Hlepenje po nezdravi hrani
PETRA KORDEŽ, PREHRANSKA SVETOVALKA
Moje ime je Petra Kordež, sem prehranska svetovalka in vodja družinske trgovine Eko Škrnicl. Moje poslanstvo je pomagati ljudem zaživeti bolj zdravo, sproščeno, energije polno življenje.
Vrsto let svetovanja in individualnih strank me je vodilo do spoznanja, da moramo vedno odkriti vzrok za nastajanje bolezni in ga odpraviti. S tretiranjem simptomov gasimo trenutni požar, ki pa se zelo hitro zaneti nazaj.
Zato se moramo vsake bolezni lotiti celostno. Najprej moramo stanje, bolezen razumeti, nato spremeniti določene navade in si pomagati s pripravki, ki so naravni, brez stranskih učinkov ter jih naš organizem potrebuje za podporo in optimalno delovanje.
Vse, kar z vami delim v nadaljevanju, sem z zanimanjem in strokovnostjo raziskovala. Želim vam pomagati, da se učinkovito rešite težav z razraščanjem kandide in vsemi posledicami na zdravje, ki jih le-ta prinaša s seboj.
GLAVNI RAZLOGI ZA RAZRAŠČANJE KANDIDE
Za razraščanje kandide je kriva je prehrana bogata s sladkorjem, rafiniranimi ogljikovimi hidrati (pekovski izdelki, piškoti, sladoled, mlečne čokolade z rafiniranim sladkorjem) in alkohol (pozor: vaše telo alkohol kemično zaznava kot sladkor!).
Veliko strokovnjakov že potrjuje dejstvo, da razraščanju kandide kljubujejo tudi antibiotiki, saj pobijejo zdrave bakterije, ki so sicer odgovorne, da kandido obvladujejo in držijo pod nadzorom.
ACETALDEHID = STRUP, KI GA PROIZVAJA KANDIDA
razlog za meglo v glavi
Kandida pri svojem razraščanju proizvaja strupene kemikalije, ki zastrupljajo vaše telo. Acetaldehid je samo ena od številnih kemikalij, ki jih proizvaja kandida (obstaja jih še vsaj 79). Acetaldehid je strup za vaš živčni sistem in motilec hormonskega ravnovesja (vpliva na nadledvično žlezo, ščitnico in hipofizo).
Acetaldehid pa ima verjetno največji učinek na vaše dobro počutje in mentalne/kognitivne sposobnosti, osredotočenost pri delu itd. Ti procesi so razlog, zakaj lahko trdimo, da kandidno črevesje nedvomno povzroča meglo v glavi in zakaj imamo lahko težave s koncentracijo.
KAKO ACETALDEHID VPLIVA NA VAŠ FOKUS IN KOGNITIVNE SPOSOBNOSTI?
Rdeče krvne celice, ki se kombinirajo z acetaldehidom, lahko prenašajo manj kisika v možgane in počasneje potujejo skozi krvne žile.
Acetaldehid lahko povzroči pomanjkanje vitamina B1, kar je ključnega pomena za dobro zdravje možganov.
Lahko poškoduje živčne celice podobno kot kronični alkoholizem ali Alzheimerjeva bolezen.
MIKROBIOLOŠKE KULTURE za zdravo črevesje in učinkovit boj s kandido
Mikrobiološke kulture (pogovorno probiotiki) so živi nepatogeni mikroorganizmi, ki pri ljudeh ugodno vplivajo na zdravje.
V najboljše mešanice mikrobioloških kultur se vedno vmešavajo tudi fruktooligosaharidi, ki so hrana za mikrobiološke kulture (pogovorno prebiotiki), kombinacija obeh pa se imenuje symbiotik.
Tudi ko moramo jemati antibiotike in številna druga zdravila, nam mikrobiološke kulture pomagajo vzdrževati stabilno mikrobioto. Prav tako mikrobiološke kulture vzdržujejo naše črevesje v dobri kondiciji kadar smo v stresu in kadar nas doletijo raznorazne okužbe in bolezni.
KAKO PRAVILNO IZVESTI TERAPIJO?
Traja naj vsaj 3 mesece neprekinjeno. Bodite dosledni in vztrajajte.
Kapsulo vedno vzemite zvečer, s kozarcem vode, eno uro po zadnjem obroku.
Kapsule nikoli ne jemljite na čisto prazen ali čisto poln želodec.
Medtem, ko vi mirno spite in organizem počiva, Unibiotic dela za vas.
Carnium Botanicals UNIBIOTIC Saccharomyces Boulardii je strokovna mešanica mikrobioloških kultur ("dobrih" črevesnih bakterij) in fruktooligosaharidov FS2-60 (hrana za mikrobiološke kulture), ki zajemajo oligsaharide in rastlinski inulin.
UNIBIOTIC SACCHAROMYCES BOULARDII je veganski izdelek, ki ne vsebuje glutena, laktoze, mlečnega vira in drugih alergenov, ne vsebuje dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov in je brez GSO.
UNIBIOTIC SACCHAROMYCES BOULARDII pomaga ustvarjati prijazno mikrobioto in rast kolonij dobrih bakterij, s tem pa zmanjšuje pogoje za rast slabih bakterij in glive kandide.
Mikrobiološke kulture Carnium Botanicals vsebujejo tehnološko dovršeno kapsulo, ki deluje z zakasnitvijo in tako prepreči, da bi želodčna kislina uničila koristne bakterije že na poti do vašega črevesja.
Tako povečamo absorpcijo učinkovine in delovanje mirkobioloških kultur. Ena kapsula vsebuje 6,5 milijard živih bakterij.
Sestavine in uporaba
Sestavine:
lactobacillus acidophilus, Bifidobacterum infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Saccharomyces Boulardii
1 kapsula (priporočen dnevni vnos) vsebuje:
- Saccharomyces Boulardii (5x109cfu / kapsulo)
- Mešanica mikrobioloških kultur (1,5x109cfu / kapsulo)
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium longum
- Mešanica oligosaharidov in rastlinskega inulina - 370 mg / kapsulo
Uporaba:
Mikrobiološke kulture vedno vzemite zvečer, eno uro po večerji s kozarcem vode ali čaja. Nikoli jih ne jemljite na čisto prazen ali čisto poln želodec. Medtem ko boste spali, bodo mikrobiološke kulture za vas delale dobre stvari.
Posebna ponudba


Unibiotic
povzetju
Darilo ob nakupu:
brezplačna e-knjiga
Ob nakupu izdelka vam podarimo e-knjigo, kjer boste izvedeli vse, kar morate vedeti za učinkovito obnovitev črevesja. Skupaj z domiselnimi probiotičnimi recepti, po nakupu e-knjigo prejmete na email naslov.
Na 70 straneh vas čakajo zanimivi in koristni poduki o črevesju, njegovem delovanju in kaj lahko na dnevni ravni storite sami, da bo vaše črevesje bolj zdravo.

KAJ LAHKO STORITE SAMI?
8 KORAKOV ZA UČINKOVITO BORBO S KANDIDO

#1 Jejte živila, ki jih kandida ne mara
Kandido lahko "izstradate" tako, da ji odvzamete hrano, od katere živi in ji ponudite živila, ki jih ne mara. Na vašem krožniku naj se čim pogosteje znajdejo naslednja živila: proso, ječen, kokosova maščoba, česen, zelenolistnata zelenjava, kislo zelje, ribe in hrana s čim več balastnimi snovmi.

#2 Nepogrešljive začimbe
Začimbe in zelišča niso samo dobrega okusa, temveč veljajo za pravo zakladnico antioksidantov in koristnih snovi. Vsa zelišča so več kot dobrodošla, v boju s handido pa nadvse lepo pozdravljamo nageljeve žbice, klinčke, origano, poprovo meto, timijan, majaron, grozdne pečke, meto, kurkumo, kumino!

#3 Stran z vsemi oblikami sladkorja
Kandida se hrani s sladkorji, se kolonizira (razrašča) v črevesju in se hkrati z biofilmom zaščiti pred imunskim sistemom, da je le-ta ne more napasti. Predstavljajte si nedotakljivega kralja na obzidju, ki je zaščiten z najbolje oboroženo vojsko. Tako izgleda kandida v našem črevesju. Zato je bistvenega pomena, da prehrani odvzamete sladkor - najprej ves rafiniran sladkor, sirupe in med. Potem je za nekaj časa na vrsti tudi prehrana brez sadja, saj ima le-to veliko vsebnost sladkorja! Ni pomembno, ali jeste bel sladkor, trsni sladkor, kokosov sladkor - vse to je hrana za nedotakljivo glivo kandido.

#4 Zamenjajte produkte za živila
Če bo priprava vaših obrokov temeljila na resničnih živilih, kot je zelenjava, sadje, rastlinski izdelki, kaše, ribe; boste zase in za svoje črevesje naredili ogromno pozitivno spremembo.Vsa procesirana, pakirana, konzervirana hrana je namreč zdravju škodljiva. Ne gre zgolj za kakovost izdelkov, temveč je pakirana hrana problematična predvsem zaradi vseh dodatkov, konzervansov, pesticidov, sladil ter ostalih umetnih snovi.

#5 Uživajte čim več vlaknin
Vlaknine so tako zelo pomembne za zdravje našega črevesja, obenem pa tako zelo zapostavljene v naši prehrani. So hrana za zdrave bakterije. Prehranske vlaknine so kompleksni ogljikovi hidrati, ki se nahajajo večinoma v sadju, zelenjavi, polnozrnati hrani in stročnicah – so najbolj poznane po njihovi možnosti za lajšanje in preprečevanje zaprtja. Med najbolj razkošne vire vlaknin štejemo: kvinojo, čičeriko, ječmen, ovsene kosmiče, mandlje, lešnike, kodrolistni ohrovt, maline, robide, ajdo, grah, lečo, rdeči riž. Naj se ta živila čim večkrat znajdejo na vašem krožniku, saj boste z njimi obogatili vašo črevesno mikrobioto ter onesposobili kandido.

#6 Stran z mlečnimi izdelki in kvasom
Vsi mlečni izdelki, ki spadajo v kategorijo “staranih sirov”, “plemenitih sirov” so v primeru kandidnega črevesja zelo škodljivi, saj povzročajo vnetna stanja ter istočasno poskrbijo za presežek izločanja želodčne kisline. Izogibajte se tudi vsem izdelkom, ki vsebujejo kvas, saj je le-ta hrana za kandido. Sem sodijo vsa peciva s kvasom, kruh in tudi pivski kvas v obliki prehranskega dopolnila, ki je sicer bogat vir vitaminov skupine B.

#7 Jejte naravne "probiotike" in fermentirano zelenjavo
Moderna družba je pozabila na modrosti prehranjevanja in shranjevanja živil, ki so bile za prehranitev družine v naši prelepi alpski deželi ključne, vse dokler nam niso na vsak vogal namestiti supermarketov. Fermentacija in vlaganje živil sta načina, kako plodove poletja shraniti in hkrati obogatiti njihovo delovanje. Kislo zelje, repa, vložena rdeča pesa, paprika, kumarice in stročji fižol so živila, ki so še kako dobrodošla na vašem jedilniku.

#8 Podprite telo z mikrobiološkimi kulturami v obliki dopolnil
Podprite svoje črevesje s probiotiki v obliki prehranskih dopolnil. Samo s pravilno prehrano svojega črevesja ne boste kar tako postavili v ravnovesje. Zato je pomembno, da ga podprete s probiotično kuro. Le tako se bo v črevesju naselilo zadostno število koristnih bakterij (rečemo jih kolonije bakterij), ki vas bodo zaščitile pred vsemi težavami in bolezenskimi stanji, ki jih za seboj potegne podrta črevesna flora.
